
ДЛЯ УЧНІВ
Синігрин
Синігрин - глікозид, який міститься в насінні чорної і салатної гірчиці, коренях хріну, в ріпаку та васабі (японський хрін).
В результаті ферментативного гідролізу синігрину (фермент мірозіназа) утворюється алілізотіоціанат (алілгірчична олія), що є відповідальний за різкий смак гірчиці, редьки, хрону та васабі.
Практичні роботи 9 клас
Практична робота №1 Реакції йонного обміну між електролітами у водних розчинах.
Практична робота №2 Розв'язування експерементальних задач.
Практична робота №3 Вплив різних чинників на швидкість хімічної реакції.
Практична робота №4 Властивості етанової кислоти.
Практична робота №5 Виявлення органічних сполук у харчових продуктах.